Tallinn Music High School, Ballet School and Georg Ots Music School / Atelier Thomas Pucher

Tallinn Music High School, Ballet School and Georg Ots Music School / Atelier Thomas Pucher: "

rendering

The key concept of this project was to create not only a building but also a new meaningful city space connecting the people, the place, its history and their music. The building delimits the boundaries of the plot, enclosing an expanse of green at its core: a garden that is urban yet isolated from the hubbub of the city.

rendering

The garden is designed to be a magical and untouched space, a wild forest open to the people but protected by the building. This fairytale atmosphere is reinforced by scenic elements: by steps, trailing roses and hidden woodland paths. The garden also forms part of the life of the building, offering the flexibility to host performances of various sizes. The large staircase, reminiscent of the Malaparte house, leads from the garden up to roof level. It also provides a perfect place for sitting, relaxing or for seating people during open-air performances.

rendering

Flexibility of space is one of the major themes in the functional concept, responding to the challenging and varied programme of the building. More public areas—such as the concert halls—are oriented towards the street, while the music room and dormitory rooms benefit from the silence and tranquillity of the garden. The structure also allows new interior configurations, thus accommodating the school’s potential demands of the future. The spatial organization of the buildings emphasizes the omnipresence of the garden, with glazed fa├žades forging a strong connection between the interior and nature.

section

section

section

site plan

plan

plan

plan

plan

Architect: Atelier Thomas Pucher
Location: Tallinn, Estonia
Project Team: Thomas Pucher, Klaus Hohsner, Gustav Ibing, Daniel Kotrasch, Magdalena Kraska, Robert Lamprecht, Martin Mathy, Martin McLean, Dorota Nagowska, Erich Ranegger, Jan Schrader
Project Area: 18,200 sqm
Renderings: Jan Schrader, Martin Mathy

rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel site plan site plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan section section section section section section



"

0 comments:

Post a Comment