Jackie Evancho performs Silent Night with the Canadian Tenors (12.13.2010)

Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos

Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos: "

© Nelson Kon

Architects: Rocco, Vidal + arquitetos
Location: Sao Paulo,
Engineering: Souza Lima Construtora
Structure: Ideal Projetos de Engenharia
Lighting design: Franco e Fortes Lighting design
Wiring project: Aloeletrica
Photographs: Nelson Kon

© Nelson Kon

The idea was to create a trend inviting project to the customer. A large box with brown color on and a tear on the side shows the window and the light from inside and from outside.

© Nelson Kon

The same material that was used in the parking lot was also used at the entrance and showcase creates a situation that invites the clients to know the space and enjoy the sensation of height differences.

plan 01

The ladder that makes access to these environments is quite evident so the clients and the staff can move freely between the levels. And also creates a clear and nice ambient.

The two inputs of natural light interact with all the internal lighting of the store shows the simplicity and smart use of light.

A elegant and contemporary project.

Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon Lumini Shop / Rocco, Vidal + arquitetos © Nelson Kon plan 01 plan 01 plan 02 plan 02 renders renders sections sections



"

Silence by Tadao Ando and Blair Associates

Silence by Tadao Ando and Blair Associates: "

Silence by Tadao Ando


Clouds of mist erupt from the base of two trees in this London water feature designed by Japanese architect Tadao Ando.


Silence by Tadao Ando


The trees sit in a raised granite-edged pool in front of the Connaught Hotel in Mayfair.


Silence by Tadao Ando


Atomisers hidden at the base of the trees create clouds of water vapour for fifteen seconds every fifteen minutes.


Silence by Tadao Ando


Glass lenses below the surface of the water contain fibre optics that illuminate the basin by night.


Silence by Tadao Ando and Blair Associates


The feature, which forms part of a wider project to upgrade the surrounding streets, was delivered in collaboration with UK architects Blair Associates.


Silence by Tadao Ando


More stories about landscape architecture on Dezeen »


Silence by Tadao Ando


Photography is by Adrian Brookes.


Silence by Tadao Ando


Here are some more details from developer Grosvenor:




Mount Street unveiling marks completion of first phase of street improvement


Grosvenor is celebrating the end of the first phase of the property company’s £10million programme to improve key streets across its London estate in Mayfair and Belgravia. The ambitious project is being undertaken in partnership with Westminster City Council.


Silence by Tadao Ando and Blair Associates


‘Silence’, a new water feature designed by the Japanese architect philosopher Tadao Ando, will be unveiled at the event. The feature was jointly commissioned by Grosvenor and the Connaught hotel. The street improvements are based on the understanding that the space between buildings is as important as the buildings themselves. Ever-increasing traffic volume, and a mass of unnecessary signage and other ‘clutter’, have diminished the quality of London’s streets. The works aim to enhance the experience for all those who live, work and visit, particularly pedestrians. Unnecessary signage has been removed and pavements upgraded and extended, with two new pedestrian areas introduced to the street. The completion of the works on Mount Street follows a similar scheme on Elizabeth Street in Belgravia.


Silence by Tadao Ando


Commenting ahead of the Mount Street event Peter Vernon, Chief Executive, Grosvenor Britain & Ireland, said: “With over 300 years experience of managing and developing property in Mayfair and Belgravia we recognise that places are about more than buildings. The appearance of streets, and the public space around buildings, is fundamental to the long-term success of the London neighbourhoods we manage. “Large-scale works like these require a long-term outlook but we can already see the results. This is only the first phase of our programme, plans for the next wave of projects are already well underway.”


Silence by Tadao Ando


The improvements to Mount Street and Elizabeth Street were delivered through an innovative funding arrangement. Westminster City Council invested the funds need to pay for the work with Grosvenor, a long-standing property owner in the area, delivering the improvements. After five years from completion of the works Grosvenor will make a refund to Westminster equivalent to the project cost.


Silence by Tadao Ando


Cllr Colin Barrow, Leader of Westminster City Council, said: “We are delighted with the works which will bring huge improvements to this historic part of the capital. Our innovative finance agreement means significant enhancements to local streets, roads and open spaces, with the council’s initial investment being reimbursed by the land owners, who will also benefit from a boost in the value of the area in the long term. It is particularly poignant that the fountain outside the Connaught Hotel bears a memorial to Sir Simon Milton, who as Leader of the council did so much to pioneer the joint working between the private and public sector that has brought such improvements to the city.”




See also:


.















Tsunami Memorial by

Carmody Groarke
Chimecco by

Mark Nixon
Spontaneous City by

London Fieldworks
"

Tallinn Music High School, Ballet School and Georg Ots Music School / Atelier Thomas Pucher

Tallinn Music High School, Ballet School and Georg Ots Music School / Atelier Thomas Pucher: "

rendering

The key concept of this project was to create not only a building but also a new meaningful city space connecting the people, the place, its history and their music. The building delimits the boundaries of the plot, enclosing an expanse of green at its core: a garden that is urban yet isolated from the hubbub of the city.

rendering

The garden is designed to be a magical and untouched space, a wild forest open to the people but protected by the building. This fairytale atmosphere is reinforced by scenic elements: by steps, trailing roses and hidden woodland paths. The garden also forms part of the life of the building, offering the flexibility to host performances of various sizes. The large staircase, reminiscent of the Malaparte house, leads from the garden up to roof level. It also provides a perfect place for sitting, relaxing or for seating people during open-air performances.

rendering

Flexibility of space is one of the major themes in the functional concept, responding to the challenging and varied programme of the building. More public areas—such as the concert halls—are oriented towards the street, while the music room and dormitory rooms benefit from the silence and tranquillity of the garden. The structure also allows new interior configurations, thus accommodating the school’s potential demands of the future. The spatial organization of the buildings emphasizes the omnipresence of the garden, with glazed fa├žades forging a strong connection between the interior and nature.

section

section

section

site plan

plan

plan

plan

plan

Architect: Atelier Thomas Pucher
Location: Tallinn, Estonia
Project Team: Thomas Pucher, Klaus Hohsner, Gustav Ibing, Daniel Kotrasch, Magdalena Kraska, Robert Lamprecht, Martin Mathy, Martin McLean, Dorota Nagowska, Erich Ranegger, Jan Schrader
Project Area: 18,200 sqm
Renderings: Jan Schrader, Martin Mathy

rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering rendering competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel competition panel site plan site plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan plan section section section section section section



"